Proč zdražují restaurace

Na zvedení EET doplácí úplně všichni a to včetně zákazníků. Podle aktuálního průzkumu totiž drtivá většina restaurací zdražila cenu poledních meníček v průměru o 4 koruny.

Ivo Valenta





Stalo se tak přesně to, před čím jsme všichni varovali. Stále nové a nové regulace, kterými stát zatěžuje ty nejmenší podnikatele, se totiž negativně promítnout do celého podnikatelského prostředí a obrátí se proti zákazníkům.

Majitelé restaurací, kteří nebudou ochotni trpět státní šikanu, se na podnikání vykašlou anebo budou nuceni přenášet zátěž do ceny svých služeb, které se tak stanou časem pro zákazníky neakceptovatelné. Státní regulace ve spojení s poklesem poptávky a tedy i tržeb tak namíchají podnikatelům jedovatý koktejl. A kam to povede?

Malé hospůdky zaniknout a ty větší skoupí nějaký velkotovárník, který bude usilovat o monopolní postavení, aby si pak mohl diktovat ceny a ještě více obklíčit životy lidí v naší zemi.


Reklama: