Podíl českých potravin na spotřebě klesá

Dobrý den, dámy a pánové. Nechci ani zdržovat, ani ze sebe dělat odborníka na zemědělství, ale víte, že jsem při nějaké podobné problematice již tady vznesl určité otázky a možná by to nějak ekonomicky vizionářsky stálo za to se na to podívat.

Milan Urban | foto: cssd.cz





Mně nejde do hlavy jedna věc. Jestli mám pravdu, že postupně zvyšujeme dotace alespoň v kvantifikaci, a to není výtka, ani to celé nemyslím jako výtku, že zvyšujeme částku aspoň předpokládám rozpočtu každoročně a nějak se určitě minimálně valorizuje nebo navyšuje, a proti tomu se mi zdá, mé informace jsou takové, že nám klesá podíl českých potravin na spotřebě v České republice.


A tomu já nerozumím, to bych potřeboval vysvětlit, protože buď struktura dotací je špatná a nebo okolo nás země mají větší dynamiku dotace a podpory zemědělcům, a tím pádem oni jsou konkurenceschopnější vyrábět, dodávat a exportovat potraviny do České republiky, nebo prostě někde v úvaze se mi zdá musí být logická chyba.

Jestliže zvyšujeme peníze pro zemědělce s cílem zvyšovat podíl české produkce na české spotřebě a vlastně realita je opačná, tak prosím, kdyby mi tohle někdo zkusil vysvětlit, a děkuji mu předem za to.

Díky.



Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 12. ledna 2017 k Návrhu rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu na rok 2017

Reklama: