Co se skrývá za zákazem „tuzemáku“?

Je to strašně legrační doba, ve které žijeme. Napřed si přečtu „EU vadí složení tuzemáku. Vonná látka je podle úřadů rakovinotvorná“, pak se zamyslím a sám sobě říkám: „Tyjo, fakt jim jde o tuzemák nebo je to další návnada, abychom se nezabývali jinými – podstatnějšími věcmi?!“

Tomáš Tyl | foto: FB TT

Pak si přečtu, že řeší ethylester kyseliny mravenčí – jasně, že to není ve větším množství „zdravá výživa“, ale bez esterů by vůbec neexistovala vůně ovoce. A hádejte, co se dává třeba do Bacardi?! Ethylester kyseliny mravenčí! V Bacardi to nevadí, v tuzemáku je to rakovinotvorné. Mě fascinuje, jakou péči o zdraví obyvatel východních kolonií soudruzi v Bruseli mají.

A do 90 vteřin od přečtení nadpisu si jsem zcela jist, že z nás opět někdo dělá blbce a cíl je úplně někde jinde. Cukr a bič? Kakao a tuzemák.

Čtete dále VlasteneckeNoviny.cz | Další články k tématu:

loading...

Komentáře:

Reklama: polados-prepravujeme-vas-byznys