Budoucí cukráři se budou učit v novém moderním centru

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM | Zbrusu nové cukrářské centrum budou mít k dispozici žáci Hotelové školy ve Frenštátě pod Radhoštěm. Praktická výuka tak bude nejen atraktivnější, ale také modernější, informuje tisková zpráva Moravskoslezského kraje, ač lepší by bylo, kdyby se učili v ostrém provozu ve výrobě, než někde v inkubátoru na škole.

Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm | repro: Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm

„Kvalitní odborný výcvik je velmi důležitý pro úroveň výuky ve středních školách. Je pro nás důležité, aby měli naši studenti možnost si důkladně vyzkoušet vše, co budou ve své profesi potřebovat. Jedině to je cesta, aby si po ukončení školy našli dobré uplatnění. Moravskoslezský kraj tedy klade důraz na zkvalitňování podmínek vzdělávání ve středních školách, které zřizuje. Nové cukrářské centrum nabídne budoucím cukrářům i kuchařům moderní zázemí, ve kterém se naučí využívat nové technologie a výrobní trendy v cukrářském oboru,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny, který se dnes slavnostního otevření centra zúčastnil.

Nové cukrářské centrum bude stát téměř devět a půl milionu korun. Většinu nákladů pokryjí evropské dotace a příspěvek od státu, zbývajících 10 % zaplatí škola ze svého investičního fondu.

„Tento projekt skvěle koresponduje se školskou strategií kraje. Hotelová škola bude díky novému cukrářskému centru spolupracovat ze základními školami, ale také s potenciálními zaměstnavateli absolventů školy. Kromě pořízení nových technologií byla zajištěna bezbariérovost školy, také bylo upraveno okolí školy,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny s tím, že revitalizace zeleně na školním pozemku spočívala ve vykácení přestárlých topolů a výsadbě stromů nových.

Reklama: