Michal David: Čínu jsem se učil vařit po telefonu

VIP | Skladatel a muzikant Michal David je velký gurmán i kulinář, což dokazuje linoucí se vůně z kuchyně v zimní zahradě, plná různých koření, ingrediencí. Rád se učí vařit od mistrů a nebojí si ve světě zajít za kuchařem, aby se přiučil něčemu novému, píše Alena Hájková v perexu článku s rozhovorem o Michalu Davidovi.

Alena Hájková a Michal David | foto: viposobnosti.cz (Archív Aleny Hájkové)

„Volal jsem Vláďovi, jak se to připravuje. Bylo to kuře ve sladkokyselé omáčce. Tam je potřeba mít to kuře v krustě. A já nevěděl, jak to celé připravit. Vysvětlil mi, jak mám smíchat dohromady solamyl, vajíčko s vodou a poradil celý postup. Když jsem někdy nevěděděl, rád jsem klukům zavolal,“ odpovídal Michal David na otázku Aleny Hájkové, která se jej ptala jaké jídlo se učil vařit po telefonu: „Vzpomínáš si, co to bylo za jídlo?“

Michal David tak volal kuchaři z čínské restaurace, která byla ikonou dob minulých ve Vodičkové ulici v Praze. „Vláďa Suchý svojí ‚čínu‘ v Hostivicích,“ řekl Michal David, když popisoval, kde pak kuchař vaří dnes a že vaří stále stejná jídla, tak jako ve Vodičkové ulici.

Alena Hájková dále pak prozradila, jak rozhovor vznikl a nač se můžete dále těšit: „Michala Davida jsem požádala o setkání. Když jsem dorazila k němu, dýchla na mě z domu i hitmakera příjemná energie. Celým našim rozhovorem nás provázela příjemná atmosféra, ve které jsme si povídali nejen o vaření, ale také umělcově životě. Ten již brzy budete moci celý shlédnout na internetové VIP osobnosti TV.“ Celý rozhovor je k přečtení ZDE.

loading...
Reklama:
loading...