Chemici vyvinuli recept na vaření piva bez kocoviny

JEKATĚRINBURG | Chemici Uralské federální univerzity vyvinuli recept piva s vitamíny a minerály, které nevyvolává kocovinu, oznámila tiskové služba vysoké školy. Informuje světová zpravodajská agentura a rozhlasová stanice Sputnik, která je součástí mediální skupiny Rusko dnes.

Ilustrační snímek

Vědci prozkoumali možnost použití při vaření extraktů kořenů puerarie a řas chlorella, které snižují toxický účinek alkoholu, oznámila profesorka Uralské státní univerzity Jelena Kovaljova.

Podotýká se, že při požití takového piva člověk vstřebá vitamíny a minerály, které mají antioxidační a antikarcinogenní vlastnosti, navíc nebude trpět kocovinou.

Kromě toho na základě fermentovaného pivního mláta – odpadu pivovarství – se v laboratoři vyvíjí pečivo a müsli tyčinky.

Na univerzitě podotkli, že užitečné látky obsažené v podobné mouce se stravují úplně, což výhodně odlišuje tento výrobek od doplňků stravy.