Nadměrná konzumace slazených sycených limonád může způsobit vývoj rakoviny

MOSKVA | Nadměrná konzumace sladkých sodovek může způsobit vývoj rakovinových nádorů. Informuje o tom the BMJ. Vědci dospěli k tomuto závěru po experimentu, ve kterém použili data o zdravotním stavu 107 tisíc lidí. Informuje světová zpravodajská agentura a rozhlasová stanice Sputnik, která je součástí mediální skupiny Rusko dnes.

Ilustrační snímek: Forbes

Zvláštní škody působí lidem šťávy a limonády v sáčcích. Velký obsah cukru v nápojích hrozí zejména vývinem rakoviny prsu. Nápoje mohou také způsobit obezitu, cukrovku a srdečně-cévní onemocnění.

Odborníci mají za to, že hlavní nebezpečí tkví v umělých náhražkách cukru, jež jsou přidávány do sodovek. Ty mění střevní flóru a vedou k vývoji intolerance glukózy.

Hlavní expert sítě center nukleární medicíny PET Technologies Sergej Abašin odhalil sedm symptomů, kterým je nutné věnovat pozornost, aby člověk dokázal odhalit onkologické onemocnění v počátečním stádiu.